Πώς να στεγανοποιήσετε την κουρτίνα ντους υφάσματος;

Εάν θέλετε να στεγανοποιήσετε την υφασμάτινη κουρτίνα του ντους σας
Εάν θέλετε να στεγανοποιήσετε την υφασμάτινη κουρτίνα του ντους σας, θα χρειαστείτε ένα χημικό απωθητικό που χρησιμοποιείται για την αδιάβροχη εξωτερική φθορά, όπως σακάκια και παντελόνια.
Τι θα χρειαστείτε
  • Στεγανοποιητικό σπρέι
  • Επίπεδη επιφάνεια
  • Στεγνωτήριο

Εάν έχετε μια κουρτίνα ντους υφάσματος και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε επένδυση βινυλίου, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να στεγανοποιήσετε το ύφασμά σας. Ο ευκολότερος τρόπος στεγανοποίησης της κουρτίνας είναι να μεταφέρετε το ύφασμα σε στεγνό καθάρισμα ή να το προσαρμόσετε για επαγγελματική εξυπηρέτηση. Εάν είστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσετε να εντοπίσετε ή να τραυματίσετε ένα μικρό κομμάτι του υφάσματος σας για να δείτε εάν μπορεί να στεγανοποιηθεί, έχετε πολλές επιλογές.

Βήμα 1: Αποφασίστε εάν χρειάζεστε μια αδιάβροχη ή ανθεκτική στο νερό κουρτίνα

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αδιάβροχων και αδιάβροχων κουρτινών ντους. Μια ανθεκτική στο νερό κουρτίνα απωθεί το νερό, αλλά θα εξακολουθεί να βραχεί όταν εκτίθεται σε νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αποφασίστε ποιος τύπος κουρτίνας έκθεσης χρειάζεστε, ώστε να ξέρετε ποιο προϊόν να αγοράσετε.

Εάν η κουρτίνα σας θα εκτεθεί σε σαπούνι ή υψηλή υγρασία, επιλέξτε στεγανοποίηση αντί για αδιάβροχες μεθόδους. Το ύφασμά σας θα καθορίζει συχνά τη μέθοδο που θα χρειαστείτε. Ελέγξτε τις οδηγίες για οποιαδήποτε χημική ουσία ή θεραπεία που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 2: Επιλέξτε μια αδιάβροχη ή αδιάβροχη μέθοδο

Δοκιμάστε μια μικρή περιοχή της υφασμάτινης κουρτίνας για ανθεκτικότητα χρώματος προτού στεγανοποιήσετε
Δοκιμάστε μια μικρή περιοχή της υφασμάτινης κουρτίνας για ανθεκτικότητα χρώματος προτού στεγανοποιήσετε ολόκληρη την κουρτίνα.

Τα υφάσματα παραδοσιακά στεγανοποιούνται με επικάλυψη με καουτσούκ ή συνθετική ρητίνη, στη συνέχεια ψήσιμο ή βουλκανισμό. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πραγματικά μια επιλογή για τον μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού, αλλά μπορεί να είναι νέες χημικές εφαρμογές.

Εάν θέλετε να στεγανοποιήσετε την υφασμάτινη κουρτίνα του ντους σας, θα χρειαστείτε ένα χημικό απωθητικό που χρησιμοποιείται για την αδιάβροχη εξωτερική φθορά, όπως σακάκια και παντελόνια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα προϊόντα ψεκασμού για στεγανοποίηση διαφόρων υφασμάτων που χρησιμοποιούνται στο ύπαιθρο ή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Βήμα 3: Εφαρμόστε αδιαβροχοποίηση

Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε αδιάβροχη ή αδιάβροχη επεξεργασία, πλύνετε σχολαστικά το ύφασμα για να απαλλαγείτε από το μέγεθος και το άμυλο που μπορεί να απωθήσει ή να επηρεάσει τη στεγανοποίηση. Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε το ύφασμα, στεγνώστε το πριν εφαρμόσετε σπρέι ή θεραπεία. Μην χρησιμοποιείτε αρωματικά καθαριστικά, βαφές ή μαλακτικά υφασμάτων πριν από τη στεγανοποίηση, καθώς ενδέχεται να εξασθενήσουν ή να αλληλεπιδράσουν με τη στεγανοποίηση.

Θυμηθείτε να εργάζεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Μην ψεκάζετε χημικά πάνω ή κοντά σε επιφάνειες ξύλου. Δοκιμάστε μια μικρή περιοχή της υφασμάτινης κουρτίνας για ανθεκτικότητα χρώματος προτού στεγανοποιήσετε ολόκληρη την κουρτίνα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, καθώς κάθε προϊόν είναι διαφορετικό.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail