Πώς να εγκαταστήσετε δάπεδο κλικ;

Όταν εγκαθιστάτε δάπεδο κλικ
Όταν εγκαθιστάτε δάπεδο κλικ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα κενό επέκτασης ώστε οι πίνακες να μπορούν να επεκταθούν και να συρρικνωθούν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.
Τι θα χρειαστείτε
 • Κάντε κλικ στο δάπεδο
 • Υπόστρωμα αφρού
 • Φράγμα υδρατμών
 • Πατώντας μπλοκ
 • Καουτσούκ Mallet
 • Είδε
 • Ταινία-κασέτα
 • Μετροταινία
 • Χαμηλότερη κοπή
 • Κομμάτια μετάβασης

Το δάπεδο με κλικ μπορεί να σας προσφέρει μια όμορφη προσθήκη σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Συμβαίνει επίσης να είναι μια από τις ευκολότερες επιλογές δαπέδου για εγκατάσταση. Για να το κάνετε σωστά, πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργεί η διαδικασία. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία για το πώς να ξεκινήσετε στο έργο εγκατάστασης δαπέδων κλικ. (Αυτό είναι το Μέρος 1 μιας σειράς 4 μερών. Για να προχωρήσετε στο Μέρος 2, κάντε κλικ εδώ.)

Βήμα 1: Προετοιμάστε το δωμάτιο

Θα πρέπει να ξεκινήσετε προετοιμάζοντας το δωμάτιο για εγκατάσταση. Βγάλτε όλα τα έπιπλα και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Εάν υπάρχει κάποιο χαλί εγκατεστημένο, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το παίρνετε και το αφαιρείτε. Τα περισσότερα δάπεδα με κλικ μπορούν να πάνε πάνω από το δάπεδο σκληρής επιφάνειας όπως άλλο ξύλο ή laminate, πλακάκι ή βινύλιο. Πρέπει επίσης να αφαιρέσετε το baseboards ή το τέταρτο γύρο ανάλογα με το τι έχετε. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πριόνι χαμηλότερης κοπής για να κόψετε κάτω από τα περιβλήματα της πόρτας έτσι ώστε το δάπεδο κλικ να μπορεί να γλιστρήσει κάτω από αυτά.

Βήμα 2: Φράγμα ατμών

Εάν βρίσκεστε σε υπόγειο από μπετόν, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα φράγμα ατμών για να μπορέσετε να τοποθετήσετε το δάπεδο κλικ. Το φράγμα ατμών έρχεται συνήθως σε μικρά ρολά που μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε. Ξετυλίξτε τα ρολά στο πάτωμα και μετά κολλήστε τα μαζί. Θα πρέπει να τοποθετήσετε το φράγμα υγρασίας στον τοίχο περίπου 5 εκατοστά, όπου μπορεί να καλυφθεί από τις σανίδες.

Βήμα 3: Ολοκληρώστε το δάπεδο κλικ

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε το δάπεδο κλικ στο δωμάτιο στο οποίο θα εγκατασταθεί. Το δάπεδο κλικ θα επεκταθεί και θα συρρικνωθεί με βάση το περιεχόμενο υγρασίας και τη θερμοκρασία του δωματίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσετε στο δωμάτιο για 24 έως 48 ώρες πριν το εγκαταστήσετε. Αυτό θα του επιτρέψει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του δωματίου και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν προβλήματα λυγισμού αμέσως μετά την εγκατάσταση. Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε τις σανίδες από τα κουτιά και να τις βάλετε στο πάτωμα για να διαβάσετε τα χαρτιά που συνοδεύουν το δάπεδο για να προσδιορίσετε τι συνιστά ο κατασκευαστής ως προς την εγκλιματισμό του δαπέδου.

Βήμα 4: Εγκατάσταση του υποστρώματος

Προτού μπορέσετε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε δάπεδο, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το υπόστρωμα αφρού. Το αφρώδες υπόστρωμα είναι απαραίτητο για να παρέχει το κατάλληλο μαξιλάρι κάτω από το δάπεδο κλικ. Εάν δεν εγκαταστήσετε το υπόστρωμα, οι αρμοί μεταξύ των σανίδων τελικά θα σπάσουν όταν περπατάτε πάνω τους. Επομένως, εάν θέλετε να διατηρήσετε τις εγγυήσεις σας άθικτες, βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσετε να εγκαταστήσετε το υπόστρωμα αφρού.

Το υπόστρωμα αφρού θα διατίθεται σε μεγάλα ρολά. Ξετυλίξτε τα σε όλη την αίθουσα και τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα. Ολόκληρη η επιφάνεια του δαπέδου πρέπει να καλύπτεται με υπόστρωμα. Όπου συναντιούνται τα ρολά, πρέπει να τα κολλήσετε μαζί. Γύρω από την άκρη του δωματίου, πρέπει να κόψετε το υπόστρωμα για να ταιριάζει. Χρησιμοποιήστε ένα βοηθητικό μαχαίρι για να κόψετε το πλεόνασμα υποστρώματος.

Πώς να εγκαταστήσετε το δάπεδο κλικ μέρος 2;

Πώς να εγκαταστήσετε το δάπεδο κλικ μέρος 2;
Πώς να εγκαταστήσετε το δάπεδο κλικ μέρος 2;

Μόλις ξεκινήσετε την εγκατάσταση δαπέδων κλικ, πρέπει να συνεχίσετε να προχωράτε για να ολοκληρώσετε την εργασία. Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να τοποθετείτε το δάπεδο κλικ στη θέση του. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία για το πώς να συνεχίσετε το έργο εγκατάστασης δαπέδων κλικ. (Αυτό είναι το Μέρος 2 μιας σειράς 4 μερών. Κάντε κλικ για να δείτε το Μέρος 1 ή το Μέρος 3.)

Βήμα 1: Προσδιορίστε την κατεύθυνση

Τώρα που έχετε τοποθετήσει το φράγμα υποστρώματος και ατμών, είστε ελεύθεροι να αρχίσετε να τοποθετείτε το έλασμα. Αποφασίστε με ποιον τρόπο θέλετε να εκτελέσετε το δάπεδο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να το εκτελέσετε με την κατεύθυνση οποιουδήποτε φυσικού φωτός. Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το οδηγήσετε στην κύρια είσοδο του δωματίου αντί για αυτό.

Βήμα 2: Τοποθετήστε την πρώτη σανίδα

Ξεκινήστε τοποθετώντας μια σανίδα στη γωνία του δωματίου. Πρέπει να τοποθετήσετε μικρές σφήνες μεταξύ της σανίδας και του τοίχου. Μην τοποθετείτε τη σανίδα απευθείας πάνω στον τοίχο. Θα πρέπει να αφήσετε τουλάχιστον 0,60 cm μεταξύ της σανίδας και του τοίχου ως κενό διαστολής. Όταν εγκαθιστάτε δάπεδο κλικ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα κενό επέκτασης ώστε οι πίνακες να μπορούν να επεκταθούν και να συρρικνωθούν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, θα πρέπει αναπόφευκτα να κάνετε επισκευές αργότερα. Οι σανίδες θα αρχίσουν να λυγίζουν και τελικά μπορούν να σπάσουν στη μέση του δαπέδου.

Βήμα 3: Συνεχίστε τη σειρά

Για τη δεύτερη σανίδα, θέλετε να το τοποθετήσετε απευθείας σε ευθεία με την πρώτη σανίδα για να ξεκινήσετε μια κατακόρυφη σειρά στο δωμάτιο. Η νέα πλακέτα πρέπει να ταιριάζει στον μηχανισμό ασφάλισης στο πάνω άκρο της πρώτης πλακέτας. Μόλις τοποθετήσετε τη δεύτερη σανίδα, συνεχίστε να τοποθετείτε σανίδες με αυτόν τον τρόπο για να περάσετε πέρα από το δωμάτιο. Θέλετε να θυμάστε να τοποθετείτε περιοδικά σφήνες σε τακτά χρονικά διαστήματα μεταξύ των σανίδων και του τοίχου. Βεβαιωθείτε ότι το κενό επέκτασης είναι συνεπές σε όλη την αίθουσα.

Βήμα 4: Κόψτε το ταμπλό

Όταν φτάσετε στο τέλος μιας σειράς, θα χρειαστεί να κάνετε μια περικοπή σε έναν από τους πίνακες για να ταιριάζει. Πάρτε τη μεζούρα σας και προσδιορίστε την απόσταση μεταξύ του τελευταίου πίνακα στη σειρά και του τοίχου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει 0,60 cm και για άνοιγμα διαστολής σε αυτόν τον τοίχο. Μετρήστε την κατάλληλη απόσταση σε μία από τις σανίδες και σημειώστε την με ένα μολύβι στο πίσω μέρος. Τοποθετήστε τη σανίδα σας κάτω από το πριόνι. Κρατήστε σταθερά τη σανίδα στη θέση της και, στη συνέχεια, κάντε μια καθαρή κοπή της σανίδας με το πριόνι σας. Θα πρέπει τώρα να έχετε ένα κομμάτι δαπέδου που θα ταιριάζει απόλυτα στο κενό μεταξύ του τοίχου και της τελευταίας σανίδας.

Βήμα 5: Ξεκινώντας τη δεύτερη σειρά

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δεύτερη σειρά. Πάρτε το μικρό κομμάτι που είχε απομείνει από την περικοπή σας στο τέλος της τελευταίας σειράς και χρησιμοποιήστε το για να ξεκινήσετε αυτήν τη σειρά. Αυτό θα συγκλονίσει τις σανίδες έτσι ώστε οι αρμοί να μην είναι όλοι στο ίδιο μέρος. Τοποθετήστε το ταμπλό δίπλα στην πρώτη πλακέτα της πρώτης σειράς και χρησιμοποιήστε το μπλοκ κτυπήματος για να το αγγίξετε. Θα πρέπει να κάνετε κλικ μαζί με τον πρώτο πίνακα.

Πώς να εγκαταστήσετε το δάπεδο κλικ μέρος 3;

Σε αυτό το σημείο, είστε έτοιμοι να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση δαπέδου κλικ. Θα πρέπει να έχετε ήδη εγκαταστήσει κάποιες σανίδες στο έδαφος και να είστε έτοιμοι να συνεχίσετε το έργο. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία για τον τρόπο ολοκλήρωσης του έργου εγκατάστασης δαπέδων κλικ. (Αυτό είναι το Μέρος 3 μιας σειράς 4 μερών. Κάντε κλικ για να δείτε το Μέρος 2 ή το Μέρος 4.)

Βήμα 1: Συνεχίστε την εγκατάσταση σειρών

Θα πρέπει να συνεχίσετε να εγκαθιστάτε τις σειρές δαπέδου κλικ όπως κάνατε με την πρώτη σειρά. Συνεχίστε να κλειδώνετε νέες σανίδες στον τελευταίο πίνακα στο πάτωμα και πηγαίνετε σε κάθετες σειρές. Θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε το κύριο τμήμα κάθε σειράς σχετικά γρήγορα. Χρησιμοποιήστε τη λαστιχένια σφύρα και το μπλοκ κτυπήματος για να χτυπήσετε τις σανίδες μαζί με τις γειτονικές σανίδες. Μόλις αγγίξετε τους πίνακες μαζί, θα πρέπει να κάνουν κλικ και θα συνδέονται μεταξύ τους.

Βήμα 2: Σύσφιξη των σανίδων

Όταν φτάσετε στο τέλος μιας σειράς, θα χρειαστεί να κάνετε μια περικοπή έτσι ώστε η τελευταία σανίδα να ταιριάζει. Αφού το κάνετε αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τελευταία πλακέτα έχει εγκατασταθεί σφιχτά. Χρησιμοποιήστε ένα pry bar για να πιέσετε τον πίνακα προς τα άλλα. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν κενά μεταξύ των σανίδων στη σειρά και θα βεβαιωθείτε ότι όλα ταιριάζουν καλά. Βεβαιωθείτε ότι δεν πιέζετε πολύ δυνατά με τη μπάρα, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά σε κανέναν από τους μηχανισμούς ασφάλισης μεταξύ των πλακών.

Βήμα 3: Ολοκληρώνοντας την τελευταία σειρά

Συνεχίστε την εγκατάσταση των σειρών μέχρι να φτάσετε στην τελευταία. Η εργασία με την τελευταία σειρά μπορεί να είναι δύσκολη επειδή δεν έχετε πολύ χώρο για να εργαστείτε. Πάρτε το χρόνο σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει σωστά τους πίνακες. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάθετες περικοπές στις σανίδες για να τις προσαρμόσετε στο κενό. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε αρκετό χώρο για ένα κενό επέκτασης σε αυτήν τη σειρά επίσης. Όταν φτάσετε στον τελευταίο πίνακα στη σειρά, θα πρέπει πιθανότατα να κάνετε δύο διαφορετικές περικοπές στον πίνακα. Να είστε προσεκτικοί με την περικοπή σας και βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβής. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο τελευταίο κενό στο πάτωμα.

Βήμα 4: Εγκατάσταση κατωφλίων

Μόλις το δάπεδο στη θέση του, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κατώφλια σε οποιαδήποτε πόρτα ή ανοίγματα. Οπουδήποτε το δάπεδο πληροί έναν άλλο τύπο δαπέδου, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι τα συνοδεύετε με το κατάλληλο κομμάτι μετάβασης. Εάν τρέχετε το δάπεδο κλικ μέχρι ένα δάπεδο με πλακάκια, σκληρό ξύλο, laminate ή οποιοδήποτε άλλο δάπεδο σκληρής επιφάνειας που έχει το ίδιο ύψος, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια χύτευση t. Εάν το εγκαθιστάτε δίπλα στο βινύλιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν μειωτήρα. Εάν πηγαίνει δίπλα στο χαλί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τελική χύτευση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά καρφιά για να κολλήσετε το κομμάτι μετάβασης στο πάτωμα μεταξύ των δύο τύπων δαπέδων.

Βήμα 5: Εγκαταστήστε baseboards

Το δάπεδο κλικ αναφέρεται σε έναν τύπο δαπέδου που δεν χρειάζεται να καρφωθεί για να το εγκαταστήσετε
Για μια κριτική, το δάπεδο κλικ αναφέρεται σε έναν τύπο δαπέδου που δεν χρειάζεται να καρφωθεί για να το εγκαταστήσετε.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να τοποθετήσετε πάλι τις σανίδες στο πάνω μέρος του δαπέδου κλικ. Οι σανίδες θα καλύψουν το κενό επέκτασης και θα σας προσφέρουν μια ωραία, τελειωμένη εμφάνιση.

Πώς να εγκαταστήσετε κλικ δαπέδου μέρος 4;

Τι θα χρειαστείτε
 • Κάντε κλικ στο δάπεδο
 • Καθαρό πετσέτες

Συγχαρητήρια που επιλέξατε να έχετε δάπεδο κλικ στο σύστημα δαπέδων σας. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτά ήταν πολύ εύκολο να εγκατασταθούν και τελικά είμαστε στην τελευταία σειρά των οδηγιών. Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία σχετικά με το δάπεδο κλικ. Για να κάνετε τη σωστή δόση του δαπέδου, πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά και να κάνετε λίγο προγραμματισμό. Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να φροντίσετε το δάπεδο κλικ που έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα, καθώς αυτό μπορεί εύκολα να υποστεί σοβαρή ζημιά μετά την εγκατάσταση, εάν δεν ληφθεί σωστή φροντίδα. (Για να επιστρέψετε στο Μέρος 3, κάντε κλικ εδώ.)

Βήμα 1: Ελέγξτε την εγκατάσταση δαπέδων κλικ

Γενικά, μόλις εγκαταστήσατε ένα πάτωμα κλικ, αλλά πρέπει να έχετε τουλάχιστον μια κατανόηση των βασικών. Για μια κριτική, το δάπεδο κλικ αναφέρεται σε έναν τύπο δαπέδου που δεν χρειάζεται να καρφωθεί για να το εγκαταστήσετε. Απλά κάνει κλικ μαζί με άλλους πίνακες κατά την εγκατάσταση. Είναι η ευκολότερη νέα τεχνολογία αυτές τις μέρες όσον αφορά τις συσκευές δαπέδων. Αυτά είναι επίσης γνωστά ως « πλωτά δάπεδα » αφού τοποθετούνται μόνο μαζί χωρίς τη χρήση καρφιών ή άλλων συνδετήρων στο υπόγειο του σκυροδέματος.

Βήμα 2: Προσδιορίστε τους τύπους ορόφων κλικ

Το δάπεδο με κλικ έρχεται με τύπους που είναι ήδη προεγκατεστημένοι με φελλό. Το τμήμα φελλού βοηθά στη μόνωση των σανίδων δαπέδων καθώς και στην απόσβεσή του από την πίεση του περπατήματος. Ένας άλλος τύπος είναι οι πλαστικοποιημένες σανίδες δαπέδου. Αυτά είναι γυαλιστερά χαρτόνια που απλά πρέπει να καθαριστούν. Δεν χρειάζεται πλέον να το κηρώσετε και να το γυαλίσετε, καθώς η ελασματοποίηση θα δημιουργήσει την απαραίτητη λάμψη.

Βήμα 3: Ανατρέξτε στις οδηγίες εγκατάστασης

Τα προηγούμενα 3 μέρη βασικά περιγράφουν τη διαδικασία βήμα προς βήμα σχετικά με το πώς να εγκαταστήσετε σωστά το δάπεδο κλικ. Συνοπτικά, τα δάπεδα κλικ τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο και εγκαταστήστε το κάνοντας κλικ μαζί τους. Υπάρχουν και άλλες μάρκες (παλαιότερα μοντέλα) που θα χρειαστούν ακόμη μια κόλλα για να τις κολλήσουν μαζί για ισχυρότερη αντοχή στο ίδιο το board. Ωστόσο, τα τελευταία μοντέλα δαπέδων κλικ δεν χρειάζονται κόλλα. Απλώς τραβήξτε τα μαζί αφού εγκαταστήσετε τις περισσότερες από τις άλλες απαιτήσεις δαπέδων, όπως φύλλα υδρατμών καθώς και μονωτές ή μαξιλάρια στο υποδάπεδο.

Βήμα 4: Προσδιορίστε τα βασικά χαρακτηριστικά και τα οφέλη του δαπέδου

Τα δάπεδα με κλικ έχουν συνήθως σύνδεσμο γλωττίδας και αυλακιού για εύκολη σύνδεση των πλακών κατά την τοποθέτησή τους στο πάτωμα. Τα μεγαλύτερα και πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά αυτών των δαπέδων είναι αυτοί οι τύποι μοντέλων με προεγκατεστημένους μονωτές (πώματα) για παροχή ρυθμίσεων μαξιλαριού και θερμοκρασίας.

Βήμα 5: Διατηρήστε την καθαριότητα δαπέδου κλικ

Όπως κάθε κανονικό ξύλινο πάτωμα, θα πρέπει να το σκουπίζετε κάθε τόσο. Εάν αγοράσατε πάνελ από σκληρό ξύλο, ίσως να μπορείτε να το γυαλίζετε και να γυαλίζετε κάθε τόσο. Όσο για τα πλαστικοποιημένα, ένα απλό στεγνό σκούπισμα θα κάνει το κόλπο να το διατηρήσει. Κάθε 6 μήνες, ελέγχετε το δάπεδο για τυχόν ρωγμές. Αντικαταστήστε αμέσως αυτές τις ραγισμένες σανίδες για να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω τραυματισμό ή ζημιά.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail