Τεντώνοντας χαλί σε 5 βήματα

Το τέντωμα του χαλιού είναι μια εργασία που είναι πολύ σημαντική όταν βρίσκεστε στη μέση μιας τοποθέτησης
Το τέντωμα του χαλιού είναι μια εργασία που είναι πολύ σημαντική όταν βρίσκεστε στη μέση μιας τοποθέτησης χαλιών.
Τι θα χρειαστείτε
  • Χαλί
  • Δυνατό φορείο
  • Χαλί
  • Βοηθητικό μαχαίρι
  • Σίδερο ραφής
  • Ταινία ραφής

Τεντώνοντας χαλί

Το τέντωμα του χαλιού είναι μια εργασία που είναι πολύ σημαντική όταν βρίσκεστε στη μέση μιας τοποθέτησης χαλιών. Για να βεβαιωθείτε ότι το χαλί θα φαίνεται καλό στο μέλλον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τεντώνετε σωστά. Εδώ είναι τα βασικά για το πώς να τεντώσετε το χαλί αποτελεσματικά.

1. Τοποθετήστε το χαλί μέσα

Προτού αρχίσετε να τεντώνετε το χαλί, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χαλί είναι στη θέση του. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ξετυλίξετε το ρολό χαλιού σας στο δωμάτιο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί. Βεβαιωθείτε ότι το χαλί είναι ξετυλιγμένο πλήρως. Θα πρέπει να ανέβει στην άκρη του τοίχου μερικές ίντσες σε μερικά σημεία.

2. Πλήρεις ραφές

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χαλί είναι στη θέση του
Προτού αρχίσετε να τεντώνετε το χαλί, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χαλί είναι στη θέση του.

Μόλις τοποθετήσετε το χαλί στη θέση του, θα πρέπει να ολοκληρώσετε τις ραφές πριν τεντώσετε. Τα χαλιά πρέπει να είναι μαζί, ώστε να έχετε μια καλή τέντωμα στο χαλί μετά. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ραφή ταινία και σίδερο ραφής για αυτό το τμήμα της εργασίας. Τοποθετήστε την ταινία ραφής κάτω από τις άκρες των δύο τεμαχίων χαλιών. Στη συνέχεια, πάρτε το ραφή σας και τοποθετήστε το κάτω από την άκρη των χαλιών. Τραβήξτε το σίδερο ραφής κατά μήκος της άκρης των δύο κομματιών του χαλιού και θερμάνετε την ταινία ραφής. Αυτό θα λιώσει την ταινία ραφής και θα ενώσει τα δύο κομμάτια του χαλιού μαζί.

3. Τροφοδοτικό

Αφού ολοκληρωθεί η ραφή, μπορείτε να αρχίσετε να τεντώνετε το χαλί. Το φορείο δύναμης είναι απαραίτητο καθώς σας βοηθά να έχετε μια καλή τέντωμα σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Το φορείο τροφοδοσίας πρόκειται να απλωθεί σε όλο το δωμάτιο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πατήσετε στη λαβή για να πάρετε μια καλή τέντωμα στο χαλί. Κάνετε αυτό σε αρκετές περιοχές απέναντι από το δωμάτιο, έτσι ώστε ολόκληρο το κομμάτι του τάπητα να απλώνεται κατά μήκος αυτού.

4. Κλωστή χαλιών

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί kicker. Το χαλί είναι ένα μικρό εργαλείο που έχει λαστιχένια λαβή στο κάτω μέρος για να αρπάξει τις ίνες του χαλιού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σπρώξετε το γόνατό σας στην περιοχή με επένδυση πάνω από το kicker. Αυτή η κίνηση πρόκειται να δημιουργήσει τη δύναμη που είναι απαραίτητη για να πιάσει το χαλί και να το βάλει στη λωρίδα tac γύρω από την άκρη του δωματίου. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το χαλί κλωστή γύρω από την εξωτερική άκρη του δωματίου.

5. Περικοπή

Μόλις χρησιμοποιήσετε το φορείο ισχύος και το χλοοτάπητα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε λίγο επιπλέον χαλί κατά μήκος της άκρης του τοίχου. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μαχαίρι χρησιμότητας για να κόψετε το επιπλέον χαλί. Αυτό θα σας προσφέρει μια ομαλή, τελειωμένη εμφάνιση κατά μήκος του τοίχου.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail