Πώς να εγκαταστήσετε ταπετσαρίες σε σκάλες;

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της επένδυσης ταπήτων
Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της επένδυσης ταπήτων, πρέπει πρώτα να κάνετε μερικές προπαρασκευαστικές ενδείξεις και να σχεδιάσετε τις λωρίδες χωρίς κόλληση.
Τι θα χρειαστείτε
 • Ένα σφυρί καρφί
 • Κούμπες χαλιών
 • Tackless ταινίες
 • Επένδυση χαλιών
 • Ένα ακριβές μαχαίρι κατασκευής
 • Ένα μετροταινία
 • Κιμωλία
 • Ένα συρραπτικό όπλο
 • Μια ποικιλία από λωρίδες χωρίς κόλλα
 • Ένα συρραπτικό όπλο
 • Συρραπτικά μισής ίντσας

Η τοποθέτηση ταπετσαριών στις σκάλες του σπιτιού σας μπορεί να σας φανεί ως μια δύσκολη ανάληψη επαγγελματικής δραστηριότητας από τους επαγγελματίες υψηλού κόστους. Ωστόσο, με τα κατάλληλα εργαλεία και ένα καλό σύνολο οδηγιών στο πλευρό σας, είναι ένα έργο που μπορεί να αντιμετωπιστεί από σχεδόν οποιονδήποτε πολυτεχνίτη του νοικοκυριού.

Βήμα 1: Τοποθετήστε τις κολλημένες ταινίες σας

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της επένδυσης ταπήτων, πρέπει πρώτα να κάνετε μερικές προπαρασκευαστικές ενδείξεις και να σχεδιάσετε τις λωρίδες χωρίς κόλληση. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας τη μεζούρα σας και ένα κομμάτι κιμωλίας για να σημειώσετε το κέντρο κάθε σκάλας. Στη συνέχεια, κεντράρετε μία από τις κολλημένες λωρίδες σας στο πίσω μέρος κάθε σκαλοπατιού, προσέχοντας να τις τοποθετήσετε περίπου 2,50 cm από τις κάθετες πλάτες των σκαλοπατιών σας. Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα σκαλοπάτια σας περπατούν έχουν περίπου 1,90 cm χώρο σε κάθε πλευρά που δεν καλύπτεται από λωρίδα χωρίς κόλλα. Αφού επιβεβαιώσατε ότι η αρχική παρτίδα λωρίδων ήταν σωστά τοποθετημένη, τοποθετήστε μια δεύτερη παρτίδα λωρίδων χωρίς κόλλα στα μπροστινά μέρη των ανυψωτικών σκαλοπατιών σας. Για άλλη μια φορά, προσέξτε να τα τοποθετήσετε περίπου 2,50 cm από τις κάθετες πλάτες του σκαλοπατιού σας και να αφήσετε περίπου 1,90 cm ακάλυπτου χώρου σε κάθε πλευρά. Μόλις απομακρυνθούν οι λωρίδες σας, χρησιμοποιήστε το σφυρί και τις βίδες σας για να τα ασφαλίσετε στη θέση τους.

Βήμα 2: Κόψτε το χαλί σας

Επιβεβαιώστε ότι η επένδυση είναι σταθερά στη θέση της πριν χρησιμοποιήσετε τις σκάλες σας
Επιβεβαιώστε ότι η επένδυση είναι σταθερά στη θέση της πριν χρησιμοποιήσετε τις σκάλες σας, καθώς η απώλεια της επένδυσης μπορεί να είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια.

Τώρα που έχετε σχεδιάσει τις λωρίδες σας, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να κόβετε την επένδυση. Με τη βοήθεια του μετροταινίας και του μαχαιριού κατασκευής, αρχίστε να κόβετε κομμάτια ταμπόν για κάθε μεμονωμένο βήμα. Κάθε κομμάτι πρέπει να είναι αρκετά μακρύ για να ταξιδεύει από τα μπροστινά μέρη των κολλητικών λωρίδων που καταλαμβάνουν τα σκαλοπάτια στις κορυφές των λωρίδων χωρίς κολλήσεις που είναι προσαρτημένα στις κάθετες πλάτες. Όταν κόβετε την επένδυση, προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι.

Βήμα 3: Αρχίστε να συνδέετε το χαλί σας

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να συνδέετε τις φρεσκοκομμένες λωρίδες της επένδυσης σε κάθε μεμονωμένη σκάλα. Ξεκινήστε αυτό το βήμα χρησιμοποιώντας το συρραπτικό σας για να στερεώσετε την επένδυση στις λωρίδες που δεν τοποθετήσατε σε κάθετες πλάτες κάθε σκάλας. Προσέξτε να τοποθετήσετε τα συρραπτικά σας περίπου έξι ίντσες το ένα από το άλλο. Αφού ασφαλίσετε τα πίσω άκρα κάθε τεμαχίου επένδυσης, τραβήξτε τα μπροστινά άκρα τους προς τα εμπρός και ενσωματώστε το βοήθημα του σφυριού κολλήσεως για να κολλήσετε τα κομμάτια γεμίσματος στις λωρίδες που τοποθετήσατε στο μπροστινό άκρο κάθε βήματος. Φροντίστε να τοποθετήσετε τις βίδες σας περίπου τέσσερις ίντσες η μια από την άλλη.

Κατά την εγκατάσταση της επένδυσης, φροντίστε να πιέζετε σταθερά τα κομμάτια στις λωρίδες χωρίς κόλληση, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν τα πιέζετε στις μύτες των σκαλοπατιών. Μόλις φτάσετε στο ανώτατο βήμα, χρησιμοποιήστε το συρραπτικό σας για να ασφαλίσετε το τελικό κομμάτι της επένδυσης στο ανυψωτικό, φροντίζοντας να τοποθετήσετε τα συρραπτικά περίπου τέσσερις ίντσες το ένα από το άλλο. Επιβεβαιώστε ότι η επένδυση είναι σταθερά στη θέση της πριν χρησιμοποιήσετε τις σκάλες σας, καθώς η απώλεια της επένδυσης μπορεί να είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια.

Οπότε το έχετε. Με τη βοήθεια αυτού του πρακτικού οδηγού, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε ταπετσαρίες ταπετσαρίας στις σκάλες του σπιτιού σας σε τρία απλά βήματα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail