Πώς να αντικαταστήσετε τα φωτιστικά μπάνιου;

Αυτό που θα χρειαστείτε Αντικατάσταση φωτιστικών μπάνιου είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την αντικατάσταση
Αυτό που θα χρειαστείτε Αντικατάσταση φωτιστικών μπάνιου είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την αντικατάσταση ή εγκατάσταση φωτισμού σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.
Τι θα χρειαστείτε
  • Νέο φωτιστικό μπάνιου
  • Ελεγκτής τάσης
  • Παξιμάδια σύρματος
  • Μόνωση πένσα
  • Απογυμνωτής / κόπτης καλωδίων
  • Κατσαβίδι

Η αντικατάσταση φωτιστικών μπάνιου είναι σχεδόν ίδια με την αντικατάσταση ή την εγκατάσταση φωτισμού σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Οι μεγαλύτερες διαφορές είναι η τοποθέτηση και τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών μπάνιου έχουν 3 καλώδια με τα οποία μπορούν να συνδεθούν σε ένα κύκλωμα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πριν ξεκινήσετε την αντικατάσταση του φωτιστικού, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσο βάρος θα τοποθετήσετε στον τοίχο ή στην οροφή. Οτιδήποτε περισσότερο από 23 κιλά απαιτεί συμπληρωματική υποστήριξη. Μην υπερφορτώνετε το κύκλωμα όταν συνδέετε το νέο εξάρτημα.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το τρέχον προσάρτημα

Απενεργοποιήστε το κύκλωμα. Μπορεί να υπάρχουν ορατές βίδες ή μπορεί να χρειαστεί να ξεκολλήσετε ή να ξεκολλήσετε ένα κάλυμμα. Αφαιρέστε πρώτα τα γυάλινα καλύμματα και τους λαμπτήρες, στη συνέχεια αφαιρέστε το υπόλοιπο εξάρτημα έτσι ώστε η καλωδίωση να εκτεθεί.

Βήμα 2: Δοκιμάστε το κύκλωμα

Χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή τάσης για να βεβαιωθείτε ότι η ισχύς στο κύκλωμα δεν ρέει. Κρατήστε τον ελεγκτή στο θερμό καλώδιο για να λάβετε μια ένδειξη. Εάν ανάψει ένα φως, η ισχύς συνεχίζει να ρέει. Μεταβείτε στον κύριο πίνακα, εντοπίστε το σωστό διακόπτη προστασίας και απενεργοποιήστε τον.

Βήμα 3: Αποσυνδέστε το φωτιστικό

Η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών μπάνιου έχουν 3 καλώδια με τα οποία μπορούν να συνδεθούν σε ένα
Η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών μπάνιου έχουν 3 καλώδια με τα οποία μπορούν να συνδεθούν σε ένα κύκλωμα.

Τα καλώδια που είναι προσαρτημένα στο εξάρτημα πιθανότατα θα περικοπούν στα καλώδια του κυκλώματος. Εάν συνδέονται με παξιμάδια, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι περικομμένοι. Ξεβιδώστε τα περικόχλια από τα συνδεδεμένα καλώδια. Εάν υπάρχει ένα τρίτο παξιμάδι καλωδίου πάνω από το καλώδιο γείωσης, αποσυνδέστε το επίσης. Διαχωρίστε τα μεμονωμένα καλώδια.

Βήμα 4: Επανασυνδέστε το νέο προσάρτημα

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος άλλος να κρατάει το προσάρτημα ενώ κάνετε τις συνδέσεις. Συνδέστε τα άσπρα καλώδια, τα μαύρα καλώδια, το πράσινο και τα γυμνά σύρματα χαλκού κρατώντας τα με πένσα και στρίβοντας. Βιδώστε ένα παξιμάδι σύρματος σε κάθε νέο ζεύγος. Χρησιμοποιήστε καινούργια παξιμάδια αν είναι παλιά.

Βήμα 5: Εγκαταστήστε το φωτιστικό

Πριν ρυθμίσετε τα πάντα στη θέση του, ενεργοποιήστε ξανά το κύκλωμα και ελέγξτε το διακόπτη. Εάν επανασυνδέσατε τα πάντα όπως ήταν όταν αποσυνδέσατε το αρχικό φωτιστικό, ο διακόπτης και το φως θα πρέπει να λειτουργούν. Συμπληρώστε τα καλώδια στο κουτί φωτός και στερεώστε το εξάρτημα με τις παρεχόμενες βίδες. Εάν ζυγίζει λιγότερο από 23 κιλά, το εξάρτημα πρέπει να τοποθετηθεί στο κουτί φωτός. Το περίβλημα ή το κάλυμμα θα κουμπώσει ή θα βιδώσει στο κύριο προσάρτημα.

Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες και τα καλύμματα λαμπτήρων και δοκιμάστε την εργασία σας. Εάν για κάποιο λόγο, ο διακόπτης και η λυχνία δεν λειτουργούν, ελέγξτε τις συνδέσεις σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει σωστά τα πάντα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail