Πώς να ανακαλύψετε ένα ντους με διαρροή;

Τι θα χρειαστείτε Ένα ντους με διαρροή θα καταστρέψει τους τοίχους του μπάνιου
Τι θα χρειαστείτε Ένα ντους με διαρροή θα καταστρέψει τους τοίχους του μπάνιου, το δάπεδο και τα παρακείμενα δωμάτια.
Τι θα χρειαστείτε
  • Αδιάβροχο καλαφάτισμα σχεδιασμένο για χρήση στο μπάνιο
  • Καλαφατίζοντας όπλο
  • Κόφτης χρησιμότητας
  • Στόκος μαχαίρι
  • Απολυμαντικό καθαριστικό
  • Αφαίρεση λεκέδων ωιδίου
  • Πινέλο νάιλον
  • Χαρτί πετσέτες και υφάσματα καθαρισμού
  • Λαστιχένια γάντια

Ένα ντους με διαρροή θα καταστρέψει τους τοίχους του μπάνιου, το δάπεδο και τα παρακείμενα δωμάτια. Προωθεί την επιβλαβή ανάπτυξη μούχλας και ωιδίου, η οποία θα προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και άλλα προβλήματα υγείας. Μόλις εντοπίσετε μια διαρροή ντους, επανατοποθετήστε την για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ξανακάνετε το ντους σας.

Βήμα 1: Αγοράστε υψηλής ποιότητας καλαφατίσματος και εργαλείων

100% σιλικόνη καλαφατίσματος είναι το καλύτερο καλαφατίσματος για μπάνια. Έρχεται σε μια διαυγή και αδιαφανή λευκή φόρμουλα. Επιλέξτε όποιο τύπο ταιριάζει καλύτερα στη διακόσμηση του μπάνιου σας. Αγοράστε ένα πυροβόλο όπλο με ισχυρό ελατήριο για να αποβάλλετε τακτοποιημένα το καλαφάτισμα από το σωλήνα.

Βήμα 2: Αφαιρέστε όλα τα υπάρχοντα καλαφατίσματα από την περιοχή του ντους

Κόψτε το υπάρχον καλαφατίκι γύρω από το βραχίονα του ντους με το βοηθητικό μαχαίρι. Μετακινήστε προς τα κάτω το περίγραμμα μεταξύ πλακιδίων ντους, τοίχου και μπανιέρας. Μόλις κάνετε μια μικρή τομή, αποσυνδέστε τα υπόλοιπα σε μεγάλες λωρίδες με ένα απαλό τράβηγμα. Χρησιμοποιήστε το στόκο για να ξύσετε τα υπόλοιπα κομμάτια. Προσέξτε να μην γρατσουνίσετε πλακάκια ή φωτιστικά χρωμίου.

Βήμα 3: Καθαρίστε την προηγουμένως στεγανοποιημένη περιοχή

Μόλις εντοπίσετε μια διαρροή ντους
Μόλις εντοπίσετε μια διαρροή ντους, επανατοποθετήστε την για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.

Αφαιρέστε τα περισσότερα ορατά καλούπια και μούχλα με ένα απολυμαντικό καθαριστικό. Ξεπλύνετε καλά την περιοχή με ζεστό νερό και, στη συνέχεια, ψεκάστε τους λεκέδες μούχλας με αφαίρεση λεκέδων μούχλας. Τρίψτε τους λεκέδες με μια βούρτσα από νάιλον που δεν θα γρατσουνίσει τα πλακάκια. Ξεπλύνετε την περιοχή του ντους για άλλη μια φορά και αφήστε την να στεγνώσει για 2 ώρες με τον ανεμιστήρα μπάνιου να λειτουργεί.

Βήμα 4: Εντοπίστε τη διαρροή

Η διαρροή θα είναι συνήθως κοντά στην κορυφή του βραχίονα του ντους. Θα μπορούσε επίσης να τρέχει από τα σύνορα μεταξύ των άκρων της μπανιέρας και των τοίχων με πλακάκια.

Βήμα 5: Εφαρμόστε το νέο καλαφάτισμα

Τοποθετήστε το πυροβόλο όπλο και κόψτε μια φέτα διαμέτρου 0,60 cm από το άκρο υπό γωνία. Πιέστε αργά τη λαβή του καλαφατοπλάνου για να εκδιώξετε το καλαφατίζοντας απευθείας γύρω από το βραχίονα του ντους, τις άκρες των πλακιδίων και το περίγραμμα του πλακιδίου. Εφαρμόστε το καλαφάτισμα στις γωνίες με πλακάκια των τοίχων του ντους. Φορώντας τα βρεγμένα λαστιχένια γάντια σας, εξομαλύνετε τη στεφάνη με τα δάχτυλά σας. Σκουπίστε το περίβλημα με ένα υγρό πανί.

Βήμα 6: Αφήστε τις στεγανοποιημένες ραφές να στεγνώσουν

Μην χρησιμοποιείτε το ντους σας για μια ολόκληρη μέρα μετά το καλαφάτισμα για να αφήσετε τις ραφές να στεγνώσουν και να γίνουν σταθερές. Το καλαφάρισμα απωθεί το νερό καλύτερα όταν έχει στερεοποιηθεί πλήρως.

Επιθεωρήστε το καλαφάτισμα μία φορά το χρόνο και διατηρήστε το όπως απαιτείται. Η άνοιξη είναι η καλύτερη στιγμή για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα, επειδή τα επίπεδα υγρασίας στο μπάνιο αυξάνονται το χειμώνα καθώς ο ατμός του ντους χτυπάει ψυχρό, ξηρό χειμώνα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail