Πώς να επιλέξετε το σωστό ξύλο για μια οροφή σανίδων;

Επιλέξτε ένα ξύλο οροφής σανίδας που ταιριάζει στενά με την επένδυση
Εάν έχετε ήδη επένδυση από ξύλο πεύκου, βελανιδιάς ή κερασιάς, επιλέξτε ένα ξύλο οροφής σανίδας που ταιριάζει στενά με την επένδυση, για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο με υψηλότερη οροφή.
Τι θα χρειαστείτε
  • Μετροταινία
  • Ζεύγος κλιμακοστασίων 6 μέτρων
  • Βοηθός
  • Υγρόμετρο για τη μέτρηση της υγρασίας του δωματίου
  • Δείγματα από ξύλο τελειώνει στο δωμάτιο

Ένα ζεστό, λαμπερό ταβάνι μπορεί να φέρει μια νέα διάσταση ομορφιάς σε ένα μεγάλο, ανοιχτό δωμάτιο σε ένα σπίτι ή εξοχικό σπίτι. Η επιλογή του κατάλληλου ξύλου για μια οροφή σανίδων μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Συμβουλευτείτε αυτές τις προτάσεις για να επιλέξετε το ξύλο για την οροφή σανίδων που θα συμπληρώνει ιδανικά τη διακόσμηση του δωματίου σας.

Βήμα 1: Προσδιορίστε το επίπεδο φυσικής υγρασίας του δωματίου

Εάν ζείτε σε ένα κλίμα που είναι πολύ υγρό ή πολύ ξηρό όλο το χρόνο, θα θελήσετε να εγκαταστήσετε ξύλινες σανίδες για την οροφή σας, αντί για φυσικό ξύλο. Σε υγρά κλίματα, το φυσικό ξύλο θα επεκταθεί, θα στρεβλωθεί και θα καμπυλωθεί, ενώ σε ξηρά κλίματα, το φυσικό ξύλο θα συρρικνωθεί, εκθέτοντας ημιτελείς αρμούς σε σκόνη και έντομα.

Βήμα 2: Συγκρίνετε τα άλλα ξύλινα τελειώματα στην οροφή

Εάν έχετε ήδη επένδυση από ξύλο πεύκου, βελανιδιάς ή κερασιάς, επιλέξτε ένα ξύλο οροφής σανίδας που ταιριάζει στενά με την επένδυση, για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο με υψηλότερη οροφή. Εάν το δωμάτιό σας είναι ξύλο ή έχετε μόνο ξύλινες σανίδες από μασίφ ξύλο, το ταίριασμα της οροφής με αυτά θα κάνει επίσης την οροφή να φαίνεται πιο ψηλή.

Βήμα 3: Προσδιορίστε το υπάρχον υλικό οροφής

Η επιλογή του κατάλληλου ξύλου για μια οροφή σανίδων μπορεί να είναι δύσκολη
Η επιλογή του κατάλληλου ξύλου για μια οροφή σανίδων μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο.

Εάν το δωμάτιο διαθέτει πλακάκια οροφής, ή γύψο ή γυψοσανίδα, αφαιρέστε το εντελώς πριν εγκαταστήσετε την οροφή σανίδων. Συνδέστε τις σανίδες απευθείας στις δοκούς οροφής. Αυτό θα αυξήσει το ύψος της οροφής έως και 30 εκατοστά. Για ακόμη πιο ρουστίκ εμφάνιση, τοποθετήστε τις σανίδες οροφής και, στη συνέχεια, συνδέστε τις δοκούς οροφής του ίδιου ξύλου πάνω τους σε ορθή γωνία σε ομοιόμορφα διαστήματα.

Βήμα 4: Εξετάστε το ανακυκλωμένο ξύλο

Εάν προς το παρόν δεν έχετε ξύλινες σανίδες ή πάνελ όπου θέλετε να εγκαταστήσετε την οροφή σανίδων, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένες ξύλινες σανίδες. Πολλοί ξυλουργοί φινίρισμα παλιού ξύλου από αχυρώνες, υπόστεγα, γκαράζ και παλιά σπίτια για να επισημάνουν τις καιρικές συνθήκες της επιφάνειας του ξύλου. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να προσθέσετε επένδυση από σανίδα, κουφώματα πορτών και κουφώματα από το ίδιο ανακυκλωμένο ξύλο για μια αρμονική εμφάνιση στον χώρο σας. Το ανακυκλωμένο ξύλο έχει συχνά πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία από το φρέσκο ξύλο, οπότε θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε σε πολύ ξηρό κλίμα για να προσθέσετε μια σανίδα οροφής και ξύλο στο εσωτερικό του σπιτιού σας, αποφεύγοντας τα προβλήματα περαιτέρω συρρίκνωσης του ξύλου.

Βήμα 5: Επιλέξτε το πλάτος της σανίδας για το ταβάνι σας

Εάν η υπάρχουσα επένδυση τοίχου έχει πλακέτες πλάτους, επιλέξτε παρόμοιο πλάτος για τις σανίδες οροφής. Εάν η επένδυση έχει σανίδες διαφορετικού πλάτους, επιλέξτε το στενότερο μέγεθος για να ενοποιήσετε το χώρο.

Βήμα 6: Επιλέξτε το μήκος της σανίδας για το ταβάνι σας

Οι μεγαλύτερες σανίδες, με τις λιγότερες ορατές ενώσεις, φαίνονται οι καλύτερες στην οροφή σανίδων. Μετρήστε προσεκτικά την οροφή για να προσδιορίσετε το μεγαλύτερο μήκος σανίδας που θα χρειαστείτε. Εάν έχετε μια περιοχή όπου πολλές κοντές σανίδες καταλήγουν παράλληλα μεταξύ τους, σκεφτείτε να καλύψετε αυτήν τη λωρίδα με δοκό οροφής τοποθετημένη σε ορθή γωνία. Τοποθετήστε μια άλλη δέσμη οροφής σε αναλογική απόσταση.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail